SLAVNI TRENER ZAPREPASTIO SVE: "Ostalo mi je još godinu dana života, možda i manje..."

Radio je u deset različitih zemalja.

  • Sport

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Proslavljeni švedski trener Sven-Göran Eriksson (75) otkrio je švedskim medijima koliko mu je loše zdravstveno stanje: "Situacija nije dobra, to svi razumiju. Pretpostavlja se da je rak. Moram se boriti koliko mogu."

Eriksson tvrdi da mu je ostalo još godinu dana života, možda i manje: "Ne možete prevariti svoj mozak. Moram gledati pozitivno jer ovo je najveća nedaća."

Iza njega je bogata trenerska karijera, koju je započeo 1977. godine na klupi švedskog Degerforsa. Potom je vodio IFK Göteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Englesku, Manchester City, Meksiko, Obalu Bjelokosti, Leicester City, Guangzhou R&F, Shanghai SIPG, Shenzen i Filipine.

U karijeri je osvojio brojne trofeje. S Göteborgom je senzacionalno osvojio UEFA Kup 1982. godine, a s Benficom je triput bio prvak Portugala. S Romom je osvojio talijanski kup, kao i sa Sampdorijom, a s Lazijom je bio prvak Italije 2000., dvaput osvajač talijanskog kupa i jednom Kupa pobjednika kupova. Radio je u deset različitih zemalja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...