HAOS U SNSD-u: Vlado Đajić napravio neočekivan potez, Milorad Dodik u problemima…

Sjednica Skupštine je prekinuta i njen nastavak zakazan je za danas 12.01. u 11 sati.

  • Mini market

  • 12. Jan. 2024  

  • 0

Vlado Đajić, predsjednik GO SNSD Banjaluka, uspio je spriječiti da bude izglasan rebalans budžeta Grada Banjaluka za 2023., što je nezakonito činiti u 2024. godini.

Sjednica Skupštine je prekinuta i njen nastavak zakazan je za danas 12.01. u 11 sati, kada će biti nastavljena bitka između njega sa jedne te Milorada i Igora Dodika i Draška Stanivukovića, sa druge strane, saznaje novinar Slobodan Vasković.

-Sjednica je prekinuta, jer Dodik i Dodik nisu uspjeli obezbijediti dovoljan broj SNSD-ovih odbornika koji bi, zajedno sa PDP-om, izglasali rebalans budžeta i tako pokušali prikriti brojna krivična djela.

U jednom trenutku, Dodik, Dodik i Stanivuković imali su većinu od 16 potrebnih odbornika, ali je Đajić uspio da je obori.

Uspio je ubijediti Stanislava Paliju i Sašu Čudića da pređu na njegovu stranu, iako su, prethodno, obećali Dodiku da će podržati Stanivukovića.

Kako god da završi ova priča oko rebalansa kad mu vrijeme nije, jasno je da su Dodik i Draško Stanivuković u koaliciji i da je Stanivuković Dodikov favorit za nominaciju na poziciju gradonačelnika Banjaluke na sljedećim izborima iako je, formalno, član PDP-a, zaključio je Vasković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...