KRAJ JEDNE OD NAJVAŽNIJIH EPOHA U HISTORIJI AUTOINDUSTRIJE: Ovo je posljednji proizvedeni...

(...) Bugatti Chiron.

  • Auto

  • 13. Jan. 2024  13. Jan. 2024

  • 0

Ovim je označen kraj jedne od najvažnijih epoha u historiji Bugattija, ali i automobilske industrije.

Bugatti je objavio kako je završio proizvodni ciklus Chirona nakon osam godina proizvodnje u tvornici u Molsheimu. Posljednji primjer posjeduje "standardnu“ verziju W16 motora s 1500 KS, ali je uređen u programu kućne Sur Measure usluge. 

I pritom da nema zabune, ovo je posljednji "obični“ Chiron, pa za utjehu valja znati kako će u budućnosti biti još W16 motora.

Ovaj primjerak je dovršen u kombinaciji Nocturne/Copper, odnosno crnoj boji s detaljima u bakrenoj nijansi. 

Automobil će biti isporučen u Kanadu tamošnjem šefu naftne kompanije Bilalu Hydrieu koji je ovaj primjerak naručio još u novembru 2021. godine. Platio ga je više od tri miliona dolara. Nije loše za "baznu“ izvedbu modela, prenosi Index.hr

Podsjetimo, posljednji standardni Chiron stigao je nakon što je obustavljena proizvodnja Chirona Super Sport 300+ te Chirona Profilee. U proizvodnji su još Chiron Pur Sport, Mistral i Bolide. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...