SA SOPSTVENOM KĆERKOM IMA SEDMORO DJECE: Silovao je 24 godine i držao zaključanu u podrumu, vlasti donijele SKANDALOZNU odluku o MONSTRUMU

Već služi zatvorsku kaznu

  • Hronika

  • 14. Jan. 2024  

  • 1

Austrijanac Josef Fritzl (89), koji je svoju kćerku Elisabeth Fritzl držao zaljučanu u podrumu i silovao je 24 godine zbog čega služi zatvorsku kaznu, proglašen je bezopasnim zbog uznapredovale demencije.

Psihijatar Heidi Kastner, koja je ispitivala mentalno stanje austrijskog silovatelja tokom suđenja za incest i tom prilikom dala dijagnozu teškog poremećaja ličnosti, sada je zaključila da bi Fritzla trebalo klasifikovati kao "bezopasnog". 

Kastner je navela da Fritzl, koji sa sopstvenom kćerkom ima sedmoro djece, pati od demencije, zbog koje je malo vjerovatno da će počiniti dodatne zločine, navodi Kleine zeitung.

alt

Josef Fritzl (Foto: Profimedia)

Od marta 2009. godine, Fritzl služi doživotnu kaznu u zatvorskom sistemu za psihijatrijsko oboljele kriminalce u zatvoru Krems-Stajn, ali zbog najnovije psihijatrijske procjene nije poznato da li će seksualni prijestupnik ostati tamo.

Vjerovatnije je da će Josef Fritzl biti odveden u zatvorsku ambulantu ili da će biti prebačen u državni starački dom, tvrdi njegova advokatica Astrid Wagner.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...