OSTAJU LI IZA REŠETAKA: Tužilaštvo BiH zatražilo produženje pritvora za Mehmedagića i Debevca

Kako je rečeno prijedlog je jutros upućen Sudu BiH, a ročište na kojem će se razmatrati o prijedlogu Tužilaštva zakazano je sutra u Sudu u 11 sati.

  • Vijesti

  • 15. Jan. 2024  

  • 1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je još dva mjeseca pritvora za suspendiranog predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine za portal N1.

Kako je rečeno prijedlog je jutros upućen Sudu BiH, a ročište na kojem će se razmatrati o prijedlogu Tužilaštva zakazano je sutra u Sudu u 11 sati.

“Na ročištu povodom prijedloga za pritvor bit će sopćeno više informacija o razlozima za proširenje istrage, kao i razlozima za produženje mjere pritvora za osumnjičene”, kazali su nam iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić Osmica uhapšeni su 18. decembra 2023. godine. Osumnjičeni su da su počinili krivična djela zloupotreba položaja na način da su nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i službenika Tužilaštva BiH prilikom provođenja radnji iz predmeta Tužilaštva BiH i Suda BiH. To se odnosi na 2020. godinu.

Također, bitno je napomenuti da su i nedavno dvojica policajaca Kazneno-popravnog zavoda u Vojkovićima suspendovani zbog nedozvoljenog kontakta sa pritvorenim Osmanom Mehmedagićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...