UHAPŠEN U PONEDJELJAK: Muškarac koji je nedavno u Sarajevu pretukao djevojku, sada je to ponovio i zapalio auto njenog oca

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS jučer je u biltenu saopćilo da je uhapšena osoba A. L.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2024  

  • 0

Admir Lekić, koji je krajem prošle godine u centru Sarajeva pretukao bivšu djevojku, uhapšen je zbog sumnje da je ponovio to krivično djelo i zapalio automobil njenog oca.

Lekić je u noći sa subote na nedjelju zapalio automobil marke Passat na Mojmilu, a prethodno je u Starom gradu ponovo fizički napao na svoju bivšu djevojku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS jučer je u biltenu saopćilo da je uhapšena osoba A. L.

"Dana 14. 01. 2024. godine u 11.45 sati, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.L., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti. Osumnjičeni se dovodi u vezu s požarom koji se dogodio u jutarnjim satima u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom su oštećena dva motorna vozila. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 34-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, on je krajem decembra pretukao bivšu djevojku, kao i 47-godišnjeg muškarca koji joj je pokušao pomoći u blizini Careve džamije u Sarajevu.

Prethodni put bivša djevojka nije željela prijaviti Lekića, ali ovaj put jeste i on je uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Lekić je od ranije poznat policiji po vršenju brojnih krivičnih djela, između ostalog ranjavanja, pokušaja ubistva, ugrožavanja sigurnosti i slično.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...