USPJEŠNA SARADNJA SA POLICIJOM: Ovaj automobil predviđen je za hapšenje onih najbogatijih

Opremljen twin-turbo V8 motorom koji isporučuje 666 KS snage i 850 Nm okretnog momenta, Urus Performante garantuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h.

  • Auto

  • 16. Jan. 2024  16. Jan. 2024

  • 0

Lamborghini Dubai nastavlja svoju uspješnu suradnju s policijom Dubaija, isporučujući im vozilo Urus Performante. Na posebnoj ceremoniji Paolo Sartori, regionalni voditelj Lamborghinija za Bliski istok i Afriku, predao je ključeve super SUV-a general-bojniku Ahmedu Mohammedu bin Thaniju, vršitelju dužnosti glavnog zapovjednika policije Dubaija.

Opremljen twin-turbo V8 motorom koji isporučuje 666 KS snage i 850 Nm okretnog momenta, Urus Performante garantuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h.

Prilagođen potrebama policije, Urus Performante ušao je u službu policije Dubaija nakon razdoblja priprema i modifikacija automobila kako bi se prilagodio radnim zahtjevima policije.

Dizajn kombinira klasičnu zelenu boju s bijelom, s detaljima na poklopcu motora i bočnim vratima s policijskim logom. Stražnji spojler opremljen je plavom LED svjetlosnom trakom u kombinaciji s električnom sirenom. Dio za putnike, s druge strane, prilagođen je različitim bitnim elementima za policiju Dubaija, uključujući blindiranu kutiju za oružje, poseban pretinac u prtljažniku za pohranjivanje servisne opreme i defibrilatora za pružanje prve pomoći.

Ahmed Mohammed bin Thani, vršitelj dužnosti vrhovnog zapovjednika policije Dubaija, rekao je: "Super SUV visokih performansi dodan je kao dio napora policije Dubaija da poveća broj patrolnih policajaca diljem grada. Novi Lamborghini Urus Performante poduprijet će policiju u njihovoj predanosti boljem opsluživanju stanovnika, održavanju sigurnosti te pružanju usluga u popularnim turističkim odredištima." 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...