SUSRET NA MARGINAMA SVJETSKOG EKONOMSKOG FORUMA: Krišto s Plenkovićem o nastavku evropskog puta Bosne i Hercegovine

Krišto je Plenkovića informisala i o pojačanim naporima Vijeća ministara BiH na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2024  

  • 1

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o nastavku evropskog puta BiH.

Krišto je iskazala zahvalnost Plenkoviću na njegovom ličnom angažmanu i potpori evropskom putu naše zemlje.

Naglasila je kako je Hrvatska jedan od najvećih vanjskotrgovinskih partnera i jedan od najboljih prijatelja Bosne i Hercegovine, te kako bilateralni odnosi nikada nisu bili na višem nivou.

Tokom zajedničkog sastanka, upriličenog na marginama Svjetskog ekonomskog foruma, naglašeno je kako nastavak intenzivne saradnje u oblasti ekonomije, infrastrukture, tehnologije i drugim sferama predstavlja zajednički interes obje zemlje.

Plenković je iskazao snažnu potporu Republike Hrvatske evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i naglasio važnost nastavka politike proširenja Evropske unije.

Krišto je Plenkovića informisala i o pojačanim naporima Vijeća ministara BiH na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...