BEĆIROVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM EGIPTA: Potrebno hitno zaustaviti nasilje i ubijanja nedužnih civila u Gazi

Bećirović je izrazio je zahvalnost na egipatskom principijelnom poštovanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2024  

  • 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Denis Bećirović je sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Abdelrahman Ali Sorourom razgovarao o unaprjеđеnju saradnjе dviju država i aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku.

Ambasador Ali Sorour zahvalio je Bećiroviću na konkretnim koracima s ciljem intenziviranja međudržavnih odnosa, naročito u posljednjih godinu dana.

Tome svjedoči, kako je naglasio, i nedavni dugi i prijateljski razgovor  Bećirovića s predsjednikom Egipta Abdelom Fatahom el-Sisijem.

Tokom susreta je razgovarano o daljnjim koracima za unaprjеđеnjе saradnjе BiH i Egipta, kao i o aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku.

Naglašeno je da je potrebno hitno zaustaviti nasilje i ubijanja nedužnih civila u Gazi.

Bećirović je još jednom snažno osudio napade na civile i bombardovanje u kojem se u najvećoj mjeri ubijaju djeca i žene, uz konstataciju da je postizanje pravednog mira i uspostavljanje dvije države - Izraela i Palestine jedino dugoročno rješenje.

Ambasador Ali Sorour je posebno istakao važnost aktivnosti iz BiH na humanitarnom planu s ciljem pružanja pomoći Gazi.

Tokom razgovora, Bećirović je izrazio je zahvalnost na egipatskom principijelnom poštovanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da su odnosi između BiH i Egipta zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu, uz obostrani interes za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Bećirović je podsjetio i na razgovor s predsjednikom Egipta el-Sisijem, tokom kojeg je konstatirano da dvije države imaju dobru bilateralnu saradnju i da postoji mogućnost da saradnja bude značajno unaprijeđena u oblasti ekonomije, odbrane, obrazovanja, kulture i turizma, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...