ISKORISTILA PRILIKU: Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem u dalekoj...

Na vrhu agende se nalaze geopolitičke napetosti, ratovi i humanitarne krize.

  • Politika

  • 19. Jan. 2024  

  • 3

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović susrela se danas sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Ugandi. Cvijanović i Dačić (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -  

Cvijanović i Dačić susreli su se uoči svečanog otvaranja 19. Samita šefova država i vlada zemalja Pokreta nesvrstanih u Ugandi.

Željka Cvijanović boravi u Ugandi, gdje će kao predstavnik zemlje posmatrača, učestvovati na ovom samitu.

Očekuje se da će Samitu Pokreta nesvrstanih prisustvovati između hiljadu i po delegata, a na vrhu agende se nalaze geopolitičke napetosti, ratovi i humanitarne krize.

Cvijanović je jučer doputovala u posjetu Ugandi, a prethodno je boravila u jednodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Devetnaesti Samit šefova država i vlada zemalja Pokreta nesvrstanih održava se u Kampali od 15. do 20. januara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...