ČLANICE NATO-a NE ŽELE SJEDITI SKRŠTENIH RUKU: Estonija, Latvija i Litvanija grade Baltičku odbrambenu liniju na istočnoj granici

Ministarstvo odbrane Estonije je također na društvenoj mreži X poručilo da je od ključne važnosti mudro iskoristiti vrijeme za povećanje odbrambene spremnosti.

  • Evropa

  • 19. Jan. 2024  

  • 0

Vlasti Estonije, Latvije i Litvanije dogovorile su se o "Baltičkoj odbrambeneoj liniji", čime se predviđa izgradnja odbrambenih gnijezda gdje je potrebno duž istočne granice, prenosi Anadolija.

- Poenta je jednostavna, izgradit ćemo odbrambena gnijezda tamo gdje je to neophodno blizu granice - napisao je estonski ministar odbrane Hanno Pevkur na društvenoj mreži X, podijelivši svoju fotografiju sa latvijskim i litvanskim kolegama Andrisom Sprudsom i Arvydasom Anusauskasom.

Ministarstvo odbrane Estonije je također na društvenoj mreži X poručilo da je od ključne važnosti mudro iskoristiti vrijeme za povećanje odbrambene spremnosti.

Prošlog mjeseca, lideri baltičkih zemalja održali su godišnje razgovore u glavnom gradu Estonije Talinu o regionalnom razvoju, pitanjima sigurnosti i odbrane.

Estonija, Latvija i Litvanija su bile u sastavu Sovjetskog Saveza do 1991. godine, sada su članice Evropske unije i NATO-a i saveznici su Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...