RAMO ISAK UPITAO SINIŠU KARANA: "Od kada se Vi zalažete za uspostavu Republike Bosne i Hercegovine?"

"Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite ustav Republike Bosne i Hercegovine. Dobro znate da Bosna i Hercegovina, za razliku od njenih entiteta, jedina ima državno-pravni kontinuitet", izjavio je Ramo Isak

  • Politika

  • 20. Jan. 2024  

  • 0

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu izjava ministra unutrašnjih poslova RS Siniše Karana, a koji je kazao kako bi se Bosna i Hercegovina "mogla vratiti na tvorničke postavke".

"Vaše dugogodišnje članstvo u SNSD-u i servilno služenje režimu Milorada Dodika, od Vas je očito napravilo čovjeka koji javna dobra doživljava kao privatna. Možda niste svjesni, ali ne postoje 'vaše' šume, 'vaše' rijeke i 'vaša' javna dobra. Ja ne znam kolega Siniša da Bosnom i Hercegovinom teče ijedna rijeka imena 'Sinišica' ili 'Dodikovca' na koju Vi ili Vaš predsjednik polažete ekskluzivno pravo vlasništva. O tome da ste kojim slučajem pomislili da su šume, rijeke i javna dobra vlasništvo srpskog naroda ili bosanskohercegovačkog entiteta RS, neću uopšte da diskutujem", naveo je Isak.

Naglasio je da je iznenađen Karanovim stavom o vraćanju Bosne i Hercegovine na “tvorničke postavke”.

"Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite ustav Republike Bosne i Hercegovine. Dobro znate da Bosna i Hercegovina, za razliku od njenih entiteta, jedina ima državno-pravni kontinuitet. Meni RS kao entitet u državi Bosni i Hercegovini ne smeta, ali u svakom slučaju kolega Karan pohvaljujem Vaše napore da napokon krenemo s ustavnim reformama i uspostavi Republike Bosne i Hercegovine u kojoj će jednaka prava imati svi njeni državljani", dodao je Isak.

Napomenio je kako je sve u BiH bosanskohercegovačko.  

"I Vama je savršeno jasno kako je sve u Bosni i Hercegovini bosanskohercegovačko. Počevši od javnih dobara do naroda - bosanskohercegovačkih Bošnjaka, bosanskohercegovačkih Srba, bosanskohercegovačkih Hrvata i svih ostalih građana. Koristim ovu priliku da pohvalim napore visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji savršeno razumije prilike i stanje u Bosni i Hercegovini, da napokon riješi pitanje državne imovine", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...