HAOS U RUSIJI: Dronom napadnut naftni terminal u ruskom gradu udaljenom više od 1.000 kilometara od Ukrajine, odjekuju eksplozije, procurio video s lica mjesta...

Informaciju o napadu potvrdila je ruska režimska novinska agencija TASS.

  • Evropa

  • 21. Jan. 2024  21. Jan. 2024

  • 0

Rano jutros je prijavljen napad dronom na ruski naftni i LNG terminal Novoteka u luci Ust-Luga, Lenjingradska oblast. Objekt trenutno gori.

Podsjetimo, ta je luka više od 1.000 kilometara udaljena od Ukrajine i nalazi se u blizini granice s Estonijom.

Informaciju o napadu potvrdila je ruska režimska novinska agencija TASS.

Slika

Slika

Na karti koju vidite iznad jasno se vidi udaljenost između ruske regije u kojoj je izvršen napad i Ukrajine.

Ruska protuzračna odbrana identificirala je dvije ukrajinske bespilotne letjelice oko 12:30 ujutro koje su išle prema St. Petersburgu i nisu ih presrele. Dronovi su uspješno bombardirali luku Ust-Luga u 03:20 ujutro.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...