ZVJEZDAN MISIMOVIĆ GA NAJAVIO U DRESU BiH, ON SINOĆ DEBITOVAO ZA SAD: Gubimo li još jednog dragulja?

Bajraktarević je rođen 10. marta 2005. godine u Appletonu (Wisconsin, SAD), a nastupao je za U19 i U20 selekcije SAD-a.

  • Sport

  • 21. Jan. 2024  

  • 1

Ostaje li fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine bez još jednog dragulja?

Esmir Bajraktarević, talentovani 18-godišnji fudbaler sinoć je debitovao za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.  O ovom igraču prošle godine govorio je Zvjezdan Misimović. Direktor reprezentacije BiH u maju se hvalio da bi već idućeg mjeseca mogao obući dres Bosne i Hercegovine i upisati nastup za mladu reprezentaciju, piše Faktor.ba. 

"Bio sam u kontaktu s njim, on je 2005. godište i ima pravo još uvijek da igra za juniorsku selekciju, ali će dobiti poziv za mladu reprezentaciju BiH. Trebao bi biti na spisku za ove prijateljske utakmice u junu. Riješavamo papirologiju oko pasoša i sve ostalo što je potrebno da stekne pravo nastupa", kazao je Misimović 16. maja 2023. godine za SportSport.

Od tada je prošlo više od sedam mjeseci, nismo ga vidjeli u dresu sa državnim grbom BiH, a Bajraktarević je sinoć debitovao za A tim SAD-a.

Da li je ovo još jedan Misimovićev propust zbog kojeg neće odgovarati? Podsjetimo, Misimović se hvalio kako je "završio" i Denisa Huseinbašića, koji je na kraju završio u dresu Njemačke. Misimović je predlagao selektore koji su bilježili katastrofalne rezultate... Ali, nikad nije odgovarao za to. Naprotiv, Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, ga je hvalio.

Vratimo se Bajraktareviću, koji je sinoć zaigrao na prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, a na debiju je oduševio brojnim sjajnim potezima. Bajraktarević je na teren ušao u 61. minuti utakmice i igrao na poziciji desnog krila.

Slovenija je ostvarila trijumf (1:0), a strijelac gola bio je Nejc Gradišar.

Bajraktarević je rođen 10. marta 2005. godine u Appletonu (Wisconsin, SAD), a nastupao je za U19 i U20 selekcije SAD-a.

Esmirovi roditelji su iz Srebrenice. Oni su 2001. godine živjeli u Švicarskoj, a potom su otišli u Ameriku, gdje je četiri godine kasnije rođen i budući Zmaj. Osim na lijevom i desnom krilu Bajraktarević može igrati na poziciji ofanzivnog veznog. Visok je 175 cm, a njegova tržina vrijednost prema Transfermarktu je oko 850.000 eura.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...