ADMIRAL NATO-a IZNIO U JAVNOST JEZIVE PORUKE: "Pripremite vodu, baterijsku lampu i tranzistor..."

"Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a", izjavio je u srijedu

  • Evropa

  • 21. Jan. 2024  

  • 0

Dobro je da su Šveđani psihički spremni za rat, kazao je prije nekoliko dana admiral Rob Bauer, čelnik Vojnog odbora NATO-a, a piše dn.se, prenosi Index.hr.

Bauer je pozvao javni i privatni sektor na Zapadu da se pripremi na period u kojem se bilo šta može dogoditi u svakom trenutku, uključujući i rat.

"Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a", rekao je u srijedu nizozemski admiral na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO-a u Bruxellesu.

“Morate kući imati vodu, radio na baterije i svjetiljku”

Naglasio je kako su vlade i kompanije iz tog saveza ranije živjele u dobu u kojem je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidljivo i moglo se kontrolirati. Članice NATO-a se od ruske invazije 2022. moraju prilagoditi na “eru u kojoj se bilo šta može dogoditi u bilo kojem trenutku, eru u kojoj moramo očekivati neočekivano, u kojoj se moramo usredotočiti na učinkovitost kako bismo doista bili učinkoviti”, rekao je Bauer.

Tokom konferencije u četvrtak, odgovarajući na pitanje novinara o nedavnim izjavama švedskih čelnika, admiral je kazao kako je dobro da se Šveđani psihički pripreme za rat.

"Morate kući imati vodu, radio na baterije i svjetiljku na baterije kako biste mogli funkcionirati prvih nekoliko dana. To su bazične stvari. Ne kažem da će sutra stvari krenuti po zlu, ali ne možemo biti sigurni da će mir trajati zauvijek. Zato i imamo odbrambene planove", rekao je Bauer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...