NOVA DRAMA U SRBIJI: Učenik osmog razreda osnovne škole prijetio da će pobiti vršnjake i nastavnike, roditelji u strahu...

Sve nadležne institucije upoznate sa ovim slučajem

  • Regija

  • 22. Jan. 2024  22. Jan. 2024

  • 0

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici "prijetio je da će pobiti cijeli razred, razrednog starješinu i nastavnicu hemije", tvrde za "Blic" roditelji djece koja pohađaju ovu školu.

Pojedini roditelji kažu da su prijetnje upućene samo nastavnici hemije, dok većina stoji iza informacije da je pomenuo i vršnjake i druge nastavnike.

O svemu su obaviještene nadležne institucije, a prema nalogu Višeg tužilaštva u Subotici protiv njega će policija podnijeti krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Prema riječima majke jednog od učenika „isti dječak je i ranije napadao njeno dijete uz iste takve prijetnje“, dok otac učenika nižeg razreda kaže za „Blic“ da se „učenik prošlog ponedjeljka loše ponašao na jednom času zbog čega je škola donijela odluku da bude suspendovan sa nastave pet dana, a što je navodno kod njega izazvalo revolt“.

Došao u školu da prijeti

„Međutim, za vrijeme suspenzije on je djevojčici iz škole sa kojom se druži rekao da će „ih sve pobiti, i razrednog starješinu i nastavnicu hemije“. Ne znam koliko su tačne tvrdnje da se nastava u četvrtak odvijala iza zatvorenih vrata, ali očigledno se nešto dogodilo ako su reagovali i policija i tužilaštvo“, kaže Subotičanin i napominje da neće pustiti svoje dijete u školu ako se ne riješi problem sa tim dječakom.

Sve nadležne institucije upoznate sa ovim slučajem

U Policijskoj upravi Subotica kažu da je školskom policajcu koji se nalazio na dužnosti u školi prijavljen problem koji nastavno osoblje ove škole ima sa jednim učenikom osmog razreda.

„O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti“, saopštili su iz policije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...