LUDA NOĆ NA NBA PARKETIMA: Embid ubacio 70 poena, Anthony Towns 62, Nurkić asistirao Durantu za pobjedu „Sunsa“

Luka Dončić je ostvario triple double sa 33 poena, 18 skokova i 13 asistencija ali to nije spasilo „Dallas Mawericse“ od poraza protiv „Boston Celticsa“ 119-110.

  • Sport

  • 23. Jan. 2024  23. Jan. 2024

  • 0

Joel Embid, košarkaš „Philadelphia 76ers“ obilježio je noć na NBA parketima ubacivši 70 poena u pobjedi svog tima protiv „San Antonio Spursa“ 133-123.   

Aktuelni MVP NBA lige time je ostvario svoj lični rekord po broju poena na jednoj utakmici, te prestigao Gianisa Antetokounmpa koji je bio lider dosadašnjeg dijela prvenstva sa 64 ubačena poena.

Kod „Spursa“ je odličan je bio mladi Francuz  Viktor Wenbanyama sa 33 poena.

Utakmicu života odigrao je i Karl- Anthony Towns koji je ubacio 62 poena u porazu svojih „Minnesote Timberwolvesa“ od „Charlote Hornetsa“ 128-126. Towns je u prvom poluvremenu ubacio čak 44 poena, a meč je završio sa 10 ubačenih trojki.

Jusuf Nurkić je asistirao Kevinu Durantu za pobjednički koš samo sekundu prije kraja utakmice u kojoj su „Phoenix Sunsi“ savladali „Chicago Bullse“ 115-113. Durant je bio i najefikasniji kod domaćeg tima sa 43 poena, dok je Nurkić imao skroman učinak od 8 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Luka Dončić je ostvario triple double sa 33 poena, 18 skokova i 13 asistencija ali to nije spasilo „Dallas Mawericse“ od poraza protiv „Boston Celticsa“ 119-110. Jason Tatum je za pobjednički tim postigao 39 poena.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...