VOĐA ODMETNUTE PRORUSKE POKRAJINE: "Pozivam vojsku da se pripremi i to odmah"

Krasnoselski je u obraćanju rekao kako se ključne institucije trebaju suprotstaviti vojnim prijetnjama i terorističkim i ekstremističkim aktivnostima.

  • Evropa

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

Lider moldavske proruske separatističke regije Transnistrije Vadim Krasnoselski pozvao je odbrambeno-obavještajne institucije da budu na "visokom stepenu vojne pripremljenosti" i da u tu svrhu održavaju redovne vježbe, prenosi Reuters.

Krasnoselski je u obraćanju rekao kako se ključne institucije trebaju suprotstaviti vojnim prijetnjama i terorističkim i ekstremističkim aktivnostima.

Napetost raste otkako je vlada Moldavije uvela carinu na uvoz i izvoz ove godine, što je dio njenih nastojanja da se pridruži Evropskoj uniji. Regija, ovisna o pomoći Moskve, kaže da carine štete njenim poslovima, a Krasnoselski ju je osudio kao "srednjovjekovni porez".

"Ministarstvu državne sigurnosti i ministarstvu obrane naređeno je da redovno održavaju vježbe i jačaju sigurnost na državnim granicama suvremenim tehničkim sredstvima", rekao je čelnik Transnistrije.

Ključnim institucijama rečeno je da budu "sve proaktivnije" u suprotstavljanju vojnim prijetnjama te "terorističkim i ekstremističkim aktivnostima", navodi Reuters. "Ovo je za danas, odmah", rekao je Krasnoselski. "I to se ne odnosi samo na ministarstvo odbrane već i na ministarstvo unutarnjih poslova i tijela državne sigurnosti", dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...