JADRANKA KOSOR, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Veli Ursula da su oni “Tim Europa”! Čuj, Tim Europa! Došli u tuđu zemlju bez poštovanja za institucije te zemlje…

Predsjednica Europske komisije i nizozemski premijer jučer su se sastali s članovima Predsjedništva BiH, ali u sjedištu državnog vrha nije bilo predsjednika hrvatske vlade, koji se ne želi sastajati sa Željkom Komšićem. 

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2024  

  • 12

Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka i bivša predsjendica HDZ-a, nizom objava na Twitteru osvrnula se na jučerašnje događaje u Sarajevu.

-Veli Ursula da su oni “Tim Europa”! Čuj, Tim Europa! Došli u tuđu zemlju bez poštovanja za institucije te zemlje. Ne može se tako u EU. Koja se temelji na poštovanju, međusobnom uvažavanju i vladavini prava.

-Al’ gđa Ursula se smješka. Ne komentira posjet predsjedništvu. Fraze i optimizam bez pokrića. Sve u kontekstu izbora koji dolaze.

-Kako mislite da bi BiH mogla početi pregovarati za članstvo u EU kad ne poštujete institucije BiH pa time dokazujete kako to i nije pravna država i u kojoj ne vrijede zakoni i Ustav te države. A jedan od temelja EU je, je li, vladavina prava, poručila je Kosor.

Podsjatimo, hrvatski premijer Andrej Plenković po završetku posjete Sarajevu kazao je da je "nedolaskom na sastanak s članovima Predsjedništva BiH zbog Željka Komšića dodatno osvijestio kod nizozemskog premijera Marka Ruttea i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen problem pozicije Komšića".

Predsjednica Europske komisije i nizozemski premijer jučer su se sastali s članovima Predsjedništva BiH, ali u sjedištu državnog vrha nije bilo predsjednika hrvatske vlade, koji se ne želi sastajati sa Željkom Komšićem. 

Plenković kaže da je osvijestio problem s Komšićem kod Ruttea i Von der Leyen

"Ja čak mislim da je to dobro da se to dogodilo danas, kad smo došli u zajednički posjet Sarajevu, pa da sama ta činjenica se dodatno osvijesti kod naših partnera", kazao je Plenković novinarima nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

"Rutte i Von der Leyen su to itekako razumjeli. Ja sam im to, naravno prije samog sastanka kazao, oni to poštuju. Sada je vjerojatno i kod njihovih suradnika veća svijest o problemu koji postoji kad je riječ o legitimnoj zastupljenosti Hrvata u Predsjedništvu (BiH)", kazao je Plenković, koji je ponovio da Komšić "nije legitimno izabran član Predsjedništva jer je izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata koje bi trebao predstavljati".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...