FADIL NOVALIĆ OTVORIO DUŠU: "Da, idem u zatvor!"

Ove kazne su, drugostepenom presudom, u cijelosti potvrđene.

  • Politika

  • 26. Jan. 2024  

  • 4

Apelaciono vijeća Suda Bosne i Hercegovine, kako je večeras nezvanično objavljeno, potrvrdilo je prvostepenu presudu Suda BiH iz aprila prošle godine kojom su optuženi u ovom predmetu osuđeni na ukupno 15 godina zatvora zbog sporne nabavke kineskih respiratora.

Ovu informaciju za Federalnu televiziju potvrdio je i bivši premijer FBiH i prvooptuženi u predmetu "Respiratori" Fadil Novalić.

U aprilu prošle godine prvstepeno Sudsko vijeće, uz izdvojeno mišljenjenje predsjednika Vijeća sudije Branka Perića, osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora.

Ove kazne su, drugostepenom presudom, u cijelosti potvrđene.

U telefonskom razgovor za Federalnu televiziju Novalić je poručio:

"Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude - da, idem u zatvor".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...