PORODICA IZ GAZE DOSELILA U SARAJEVO I POKRENULA BIZNIS: Prave domaći palestinski somun (VIDEO)

Narudžbe primaju putem telefona, a ukoliko želite pojesti palestinski somun, potrebno ga je naručiti dan prije.

  • Ekonomija

  • 27. Jan. 2024  

  • 0

Protjerana porodica iz Gaze svoje utočište je pronašla u Sarajevu, te su odlučili pokrenuli mali biznis.

Naime, ova porodica pravi domaći palestinski somun i prodaju ga po cijeni 1.5 KM, prenosi televizija Hayat.

Kako se navodi na društvenim mrežama, radi se o porodici ljekara Ahmeda Šahina, koji je u BiH 90-ih godina završio studij medicine. S njim su u Sarajevu supruga, kćerke i sin.

Narudžbe primaju putem telefona, a ukoliko želite pojesti palestinski somun, potrebno ga je naručiti dan prije.

Kako su pojasnili na svom instagram profilu, narudžbe su trenutno ograničene dok ne nađu adekvatan prostor za rad, te ujedno poručuju da im se jave oni koji im mogu preporučiti adekvatan prostor za otvaranje pekare.

Porodica Šahin je nakon dolaska u BiH prvobitno bila smještena u Izbjegličko-prihvatnom centru u Salakovcu, nakon čega im je jedan Sarajlija besplatno ustupio stan na korištenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...