ALEKSANDAR LUKAŠENKO SA PUTINOM: "Mi smo miroljubivi ljudi, ne želimo rat"

"Otvoreni smo za sve prijateljske korake ka nama", rekao je Lukašenko.

  • Evropa

  • 27. Jan. 2024  

  • 1

"Bjelorusija i Rusija ne žele rat, pozivaju na dijalog uz poštovanje istorijskog sjećanja i istine o Drugom svjetskom ratu", rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"Mi smo miroljubivi ljudi, ne želimo rat. Ali, pred nas je ponovo postavljeno pitanje prava na život naše civilizacije, očuvanja iskonskih vrijednosti, nacionalnih kultura. Tuđe nam nije potrebno", rekao je bjeloruski predsjednik na koncertu u čast 80 godina od okončanja nacističke blokade Lenjingrada kojem je prisustvovao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

On je naveo da Bjelorusija i Rusija, kao i poslije pobjede u Drugom svjetskom ratu, pozivaju na dijalog pod uslovom da se poštuje njihovo istorijsko sjećanje i istina o tom ratu.

"Otvoreni smo za sve prijateljske korake ka nama", rekao je Lukašenko.

Lukašenko je prethodno, zajedno sa Putinom, učestvovao na svečanosti otkrivanja spomenika u znak sjećanja na građane Sovjetskog Saveza koji su bili žrtve nacističkog genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...