BILA JE ZVIJEZDA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI, A ONDA JE SAMO ISPARILA: Pričalo se da je poginula u saobraćajnoj nesreći

Jedno je vrijeme koristila društvene mreže, no potom ih je ipak odlučila izbrisati.

  • Estrada

  • 27. Jan. 2024  

  • 0

Lidija Asanović dobro je poznato lice najboljim poznavateljima domaće zabavne muzike. Simpatična je pjevačica svoju karijeru započela sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća u grupi Poslednja igra leptira u kojoj je pjevala uz legendarnog Nešu Leptira.

Zajedno su snimili legendarnu pjesmu “Dečko, ajde oladi”, koja je i gotovo četiri desetljeća poslije neizbježni hit na svakoj zabavi. Nakon Posljednje igre leptira, pridružila se Srebrnim krilima i na tom mjestu zamijenila Vladu Kalembera koji je taman krenuo u solo muzičke vode, piše Dnevno.hr.

Godine 1988. godine s pjesmom “Mangup” nastupila je na Eurosongu, koji se te godine održavao u Dublinu, a zauzela je  visoko šesto mjesto kao predstavnica Jugoslavije.

Šuškalo se da je poginula u prometnoj nesreći

Ipak, četiri godine poslije nastupa na Eurosongu, odlučila je napustiti Hrvatsku te se preselila u Njemačku gdje se kasnije udala. Toliko je izbjegavala medije da se jedno vrijeme šuškalo kako je poginula u prometnoj nesreći.

Lidija danas živi u Munchenu te je promijenila prezime iz Asanović u Rush. Jedno je vrijeme koristila društvene mreže, no potom ih je ipak odlučila izbrisati.

U Srebrnim krilima zamijenila ju je Vlatka Pokos koja je u grupi ostala do 1994., a zatim ju je zamijenila Vlatka Grakalić, koja je preminula 2021. godine, u 48. godini života.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...