POLITIČKI RAT U TREBINJU: Opozicija najavljuje krivične prijave, iz ERS odgovaraju da rade po zakonu

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović najavio je da će podnijeti krivične prijave protiv Uprave ERS u vezi s javnom nabavkom usluga reklamiranja koje su dodijeljene firmi “Iksploud medija”.

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2024  

  • 0

Predsjednik Gradskog odbora SDS u Trebinju Milica Radovanović rekla je danas da "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) treba da pomaže sportskim, kulturnim i humanitarnim organizacijama, kao i obrazovnim institucijama mnogo više nego što to čini, piše Srpskainfo.

Sve to treba da čini na regularan način, a ne da direktor ERS to čini na način na koji on misli da treba, rekla je Radovanovićeva na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima PDP i Liste za pravdu i red.

Ona tvrdi da se pojedinci iz Boračke organizacije Trebinja bave “političkim podmetanjima” jer su stali u odbranu sina poginulog borca Aleksandra Bodiroge, čija je firma “Iksploud medija” od ERS dobila posao usluga reklamiranja.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović najavio je da će podnijeti krivične prijave protiv Uprave ERS u vezi s javnom nabavkom usluga reklamiranja koje su dodijeljene firmi “Iksploud medija”.

Ne može “Elektroprivreda Srpske” angažovati posrednika da bi prebacivala donacije kulturnim i sportskim udruženjima – rekao je Vukanović.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Ljubiša Krunić rekao je da bi taj novac trebao da bude podijeljen nezaposlenoj djeci poginulih boraca u Trebinju.

S druge strane, iz ERS odgovaraju da su raspisali javnu nabavku u skladu sa zakonom i na ovaj način, kako tvrde, pomogli više od 100 sportskih kolektiva, kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija, što će i dalje činiti.

Portparol ERS, Ana Bokonjić Buha, komentarišući krivične prijave koje su predstavnici opozicionih stranaka najavili protiv Uprave ERS, ocijenila da je riječ o ljudima koji ne poznaju zakonske propise i procedure i koji nikada nikome nisu pomogli.

– ERS je raspisala javnu nabavku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, kao što to uobičajeno i radi – rekla je Buha novinarima.

Ona je poručila da je ERS opredijeljen da i dalje podržava i pomaže sport, kulturu, humanitarne organizacije, te da ga u tome neće spriječiti grupa ljudi koja nikome nije pomogla i ne poznaje zakon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...