ZAJEDNIČKI STAV PROGRAMSKOG KOLEGIJA: Oglasili se iz TVSA nakon objave da je zabranjen prilog o slučaju "Respiratori"

Njihov demant prenosimo u cjelosti.

  • Vijesti

  • 31. Jan. 2024  

  • 1

Nakon što je sarajevski portal Istraga.ba objavio kako je Kantonalna televizija Sarajevo zabranila prilog o slučaju "Respiratori" u kojem su sagovornice trebale biti advokatice Tatjana Savić i Mirna Avdibegović, iz ove medijske kuće oglasili su se demantiranjem tih tvrdnji.

Njihov demant prenosimo u cjelosti:

"Na navode Istrage.ba o skandalu na Televiziji Sarajevo i zabrani priloga o slučaju 'Respiratori' Programski kolegij TVSA obavještava javnost i demantira sve navode te naglašava da je zajednički stav, odmah nakon objavljene presude, u ovom slučaju bio da se pravosnažne presude sudskih organa ne komentarišu.

Nakon što je zvanično objavljena pravosnažnu presudu u slučaju 'Respiratori' u Dnevniku TVSA od 27.1.2024. godine objavljene su reakcije advokata osuđenih osoba i reakcija Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH. Iznesene su reakcije ali i stavovi Vasvije Vidović, advokatice bivšeg premijera, Mirne Avdibegović, advokatice Fikreta Hodžića, i Marsele Bajramović, advokatice Fahrudina Solaka, a riječ je o osuđenima u pomenutom slučaju.

Urednički kolegij TVSA poštuje principe slobodnog izvještavanja, kritičkog i objektivnog novinarstva a posebno u slučajevima sudskih pravosnažnih odluka koje se ne komentarišu", naveli su u demantiju iz TVSA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...