NEPRIJATNE VIJESTI ZA ARMIJU NAVIJAČA: Slavnom klubu prijeti gašenje i novi početak u amaterima

Sedmerostruki prvak Njemačke, peterostruki osvajač Kupa, pobjednik Kupa Uefa 1997. godine, a danas 15. u poretku drugoligaša – to je Schalke.

  • Sport

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Sky Germany donosi vijest koja je iznenadila sve ljubitelje njemačkog nogometa.

Sedmerostruki prvak Njemačke, peterostruki osvajač Kupa, pobjednik Kupa Uefa 1997. godine, a danas 15. u poretku drugoligaša – to je Schalke.

Klub iz Gelsenkirchena, koji ima veliku bazu navijača i po broju članova je redovito na drugom ili trećem mjestu među njemačkim klubovima, proživljava jedne od najtežih trenutaka u svojoj bogatoj historiji.

Schalke je trenutno u grčevitoj borbi za ostanak u drugoligaškoj konkurenciji, a ukoliko se ne uspije spasiti, pad među trećeligaše značio bi i automatsko gašenje kluba.

Kako javlja Sky Germany, zbog katastrofalnog upravljanja, dug Schalkea je narastao na abnormalnih 165 miliona eura. U takvoj situaciji, drugo uzastopno ispadanje u niži rang (lani u ovo doba su bili prvoligaši) značilo bi da klub ni na koji način ne bi mogao dobiti licencu.

To bi značilo da bi morali proglasiti stečaj kluba, ovaj Schalke bi prestao postojati te bi se oformio novi, koji bi sa takmičenjem krenuo u amaterskoj konkurenciji. Bila bi to kolosalna katastrofa za klub koji je ne tako davno žario i palio na domaćoj i kontinentalnoj sceni.

(Gol.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...