HAOS NA OTOKU HVARU: Sarajevska firma tvrdi da je njihova zgrada, mještani i načelnik općine u šoku...

Načelnik Peronja iznio je informaciju da se radi o preduzeću iz Sarajeva koja tvrdi da je sporna zgrada njihovo vlasništvo.

  • Regija

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Općinski načelnik Jelse na otoku Hvaru, Nikša Peronja, objavio je da je došlo do incidenta u kojem je preduzeće Tvornica čarapa “Ključ” iz Sarajeva, neovlašteno zauzela javnu zgradu u Jelsi.

Incident se dogodio prije tri dana, a policija je privela nekoliko sudionika. Jelsa d.d. i općina Jelsa podnijele su krivične prijave protiv svih sudionika.

Načelnik Peronja iznio je informaciju da se radi o preduzeću iz Sarajeva koja tvrdi da je sporna zgrada njihovo vlasništvo.

Međutim, općina Jelsa i Jelsa d.d. tvrde da su mirni posjednici te zgrade već 70 godina.

Načelnik ističe kako tvornica nikada nije poslovala u Jelsi i nikada nije bila u posjedu navedene nekretnine.

Peronja poručuje da preduzeće nema mjesta u Jelsi.

Pravni zastupnik Tvornice čarapa “Ključ” tvrdi suprotno i navodi kako će dokazati da je općina uzurpirala njihovu imovinu.

Mještani, šokirani cijelom situacijom, ističu da nikada nisu čuli da je tvornica bila u Jelsi te nazivaju cijeli incident sramotom za državu i sudstvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...