JEDNI PRIMJERAK PROIZVEDEN U LE MANS PLAVOJ BOJI: Stari Lamborghini Donalda Trumpa postigao rekordnu cijenu... (VIDEO)

(...) na aukciji.

  • Auto

  • 01. Feb. 2024  01. Feb. 2024

  • 0

Izuzetno veliki interes izazvao je Lamborghini proizveden potkraj prošlog milenija.

U pitanju je Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. godine. Jedan od 132 ukupno proizvedena primjerka izdvaja se činjenicom da je bio u vlasništvu Donalda Trumpa, bivšeg američkog predsjednika. Jedini je to primjerak proizveden u Le Mans plavoj boji, ali i jedini s oznakom "Donald Trump 1997 Diablo".

Ovaj automobil u Trumpovom vlasništvu je bio sve do 2002. godine. Izazvao je ogroman interes, na razini onog koji postižu automobili najvećih filmskih ili pjevačkih zvijezda. Ovakav automobil obično na aukcijama postiže cijenu i do pola milijuna USD, a ovaj je primjerak u prvih 90 sekundi probio iznos od milijun USD. 

Vjerovali ili ne, Lamborghini je na aukciji u režiji Barrett-Jacksona postigao cijenu od nevjerovatnih 1.1 milion USD. O čemu se ovdje radi, najbolje govori podatak kako je "Trumpov“ Lamborghini prešao oko 25.000 km. Prošle godine je crveni primjerak istog modela sa 68.500 prijeđenih kilometara postigao na aukciji cijenu od 291.500 USD, a ove godine je jedan primjerak iz 1999. godine s 30.000 km prodan za 456.000 USD.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...