SRAMOTAN POTEZ: Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru uklonio džamije koje se vide iza Starog mosta

Na tom plakatu može se primijetiti najgrublja intervencija autora plakata koji je munare džamija iza Starog mosta pretvorio u neku vrstu kula da ne kažemo crkve.

  • Društvo

  • 03. Feb. 2024  03. Feb. 2024

  • 3

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je promotivni plakat za prvu ljetnu školu o metodologiji političkih nauka koju organizira zajedno sa IPSA-om (International Political Science Association) u julu, no na tom plakatu može se primijetiti najgrublja intervencija autora plakata koji je munare džamija iza Starog mosta pretvorio u neku vrstu kula da ne kažemo crkve.

S obzirom da je riječ o Filozofskom fakultetu i humanističkim naukama, ovakav postupak Fakulteta i Sveučilišta u Mostaru je sramotan. Mostar je grad u kojem žive svi narodi i ovaj postupak idejnog tvorca plakata ne može se ničim opravdati.

Upravo taj plakat poziva sve studente da se prijave na ljetnu školu kako bi proširili svoje metodološko znanje, razmijenili istraživačke ideje i uspostavili nove saradnje.

Zvanični plakat objavljen je na zvaničnoj stranici Filozofskog fakulteta ali i na Facebook stranici.

Jednostavnom usporedbom fotografije Starog most i plakata evidentno je da ne plakatu više nema džamija, prenosi Patria.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...