PROPALI POLITIČAR VELIKIH AMBICIJA: Dodikov savjetnik na visini zadatka, Ognjen Tadić puca na visoko…

Nije slučajno što mediji pod kontrolom vladajućeg režima u RS-u Tadića svako malo pozivaju u program i predstavljaju kao pravnog eksperta, a ne kao savjetnika Milorada Dodika.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2024  04. Feb. 2024

  • 4

Velika odgovornost je američke ambasade zbog "klime" oko procesa predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, rekao je Dodikov savjetnik Ognjen Tadić za RTRS.

- Šta to radi američka ambasada u BiH? Ona se ozbiljno zapetljala u ovaj glib. Najbolje bi im bilo da se malo smire, stanu na loptu i prestanu da podržavaju Christian Schmidt, koji se predstavlja kao lažni predstavnik, što svakako ruši dignitet sile kako što jeste SAD, poručio je Tadić.

-Njima je pod hitno potreban "reset". Od američkih ulaganja u BiH nije ostao ni jedan Mc`Donalds, dakle obična roštiljnica, o čemu dalje da pričamo, poručio je Tadić. 

-Mi sada čuvamo ono što je odbranjeno - ništa se ne improvizuje, samo se provodi ono što je zvanično potpisano, poručio je Tadić.

Stavovi opozicije su da je ovo suđenje pojedincu, a na Republici Srpskoj.

-Ko god sutra bude predsjednik Republike Srpske, dešavaće mu se isto kao i Dodiku, i onda pitam ja sve kako to može biti lična stvar pojedinca, ili suđenje pojedincu, a ne Srpskoj, je Tadić.

Podsjetimo, Ognjen Tadić bivši je radikal, a nakon smjene od strane visokog predstavnika postao je član SDS-a. Nakon izlaska iz SDS-a, osnivač je Narodne stranke, ali i trostruki gubitnik na predsjedničkim izborima. Ognjen Tadić, nekadašnji kandidat za predsjednika Republike Srpske na Općim izborima 2010. i 2014. godine, za to mjesto borio se upravo protiv Milorada Dodika.

Nije slučajno što mediji pod kontrolom vladajućeg režima u RS-u Tadića svako malo pozivaju u program i predstavljaju kao pravnog eksperta, a ne kao savjetnika Milorada Dodika. Tadiću je ovo treći predsjednik koji ga je angažirao za svog savjetnika, nakon Nikole Poplašena i Dragana Čavića.

Nakon što je na predsjedničkim izborima 2010. godine “poželio laku noć Republici Srpskoj”, te ponovo izgubio 2014. godine, izabran je za delegata u Domu naroda i tu funkciju je obavljao do 2018. godine. Također, od 2018. do 2022. godine bio je delegat u Vijeću naroda Republike Srpske,

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“ Ognjen Tadić je na visini zadatka i zbog toga što je jedan od kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH u kojem trenutno nema sudaca iz reda srpskog naroda, nakon što je sudija Zdravko Knežević otišao u penziju.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...