U SARAJEVU NIŠTA NOVO: Uručeno skoro 500 prekršajnih naloga, za volanom zatečeno 16 pijanih vozača

Šest osoba je zatečeno za volanom prije sticanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez vozačke dozvole te šest vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

  • Društvo

  • 04. Feb. 2024  

  • 0

Sarajevski policajci u subotu, 3. februara do ponoći, iz saobraćaja su isključili 31 vozača, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). 

Preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, policajci su podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 476 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 37 vozača.

lz saobraćaja je isključeno 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Istovremeno, šest osoba je zatečeno za volanom prije sticanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez vozačke dozvole te šest vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, te dva vozila zbog tehničke neispravnosti.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...