PRESUDA SUDA NIŠTA IM NE ZNAČI: U Gazi u posljednja 24 sata ubijeno 127 Palestinaca, ukupan broj poginulih povećan na 27.365

Uprkos privremenoj presudi Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napade na Pojas Gaze.

  • Svijet

  • 04. Feb. 2024  

  • 0

Najmanje 127 Palestinaca je ubijeno, a 178 je povrijeđeno u posljednja 24 sata dok Izrael nastavlja s napadima na opkoljeni Pojas Gaze, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo zdravlja Gaze.

"Mnogi ljudi su i dalje zarobljeni pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu da dođu do njih", navodi se u saopćenju.

Uprkos privremenoj presudi Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napade na Pojas Gaze gdje je prema palestinskim zdravstvenim vlastima najmanje 27.365 Palestinaca ubijeno, uglavnom žena i djece, a 66.630 osoba je povrijeđeno od 7. oktobra.

Izrael je počeo napade po Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa, u kojem je, kako Tel Aviv tvrdi, ubijeno oko 1.200 ljudi.

Prema podacima Ujedinjenih nacija zbog izraelske ofanzive je 85 posto stanovništva Pojasa Gaze interno raseljeno i suočeno sa akutnom nestašicom hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno.​

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...