O NJEMU BRUJI NOGOMETNI SVIJET: Pogledajte golčinu čuda od djeteta koji ruši rekorde sa samo 15 godina…

Prošle godine debitirao je u Serie A te postao najmlađi nogometaš s nastupom u najjačem rangu talijanskog nogometa.

  • Sport

  • 07. Feb. 2024  

  • 0

Milanov 15-godišnji nogometaš Francesco Camarda zadivio je talijansku javnost sjajnim pogotkom za juniorski tim Milana u dvoboju s Cagliarijem.

Mladi Talijan je u 54. minuti dvoboja primirio loptu u šesnaestercu protivnika te jednim dodirom izbacio protivničkog defanzivca, a onda elegantno prebacio golmana i zatresao mrežu. Ono što najviše iznenađuje kod ovog pogotka je lakoća i spontanost kod mladića koji nastupa u uzrastu starijem četiri godine.

Camarda je u novembru prošle godine debitirao u Serie A te postao najmlađi nogometaš s nastupom u najjačem rangu talijanskog nogometa. Za mlađe selekcije Milana postigao je više od 500 golova, a ove sezone oborio je još neke rekorde. Postao je najmlađi igrač koji je postigao gol u Primaveri i juniorskoj Ligi prvaka odnosno svim natjecanjima za igrače do 19 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...