DOŠLO DOBA DA SE RASTAJEMO: Prestari su i dosta im je, legendarni trio odlazi u penziju (VIDEO)

u pitanju je trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, koje je većina upoznala još dok su bili zaštitna lica BBC-jevog Top Geara. Međutim, vrijeme i godine čine svoje, a njihov službeni angažman bliži se kraju

  • Auto

  • 07. Feb. 2024  07. Feb. 2024

  • 0

Emitiranjem posljednje dvije epizode iz serijala Grand Tour završit će jedna značajna epoha koju su obilježili najveći zabavljači u automobilskom svijetu u povijesti.

Pogađate, u pitanju je trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, koje je većina upoznala još dok su bili zaštitna lica BBC-jevog Top Geara. Međutim, vrijeme i godine čine svoje, a njihov službeni angažman bliži se kraju. 

Kad je Grand Tour u pitanju, označit će ga Sand Job, specijal čija je premijera zakazana za 16. februara. 

Legendarni trio u svojoj najnovijoj avanturi istražuju sjever Afrike, odnosno bolje rečeno Mauritaniju. Kako objašnjava Amazon Studios, njihove pustolovine vjerno prate Paris-Dakar rally, ali dakako u automobilima koji su sve samo ne relijaški. Njihov izbor pao je na Jaguar F-Type, Aston Martin DB9 i Maserati GranTurismo Cabrio. 

"Njihovo putovanje počinje najdužim vlakom na svijetu i vidi ih kako se bore s ubojitom Saharom i opasnim riječnim prijelazima dok istovremeno štite svoj dragocjeni spremnik goriva [cisternu] od eksplozije", piše studio. "Boreći se s visokim temperaturama i neumoljivim pješčanim terenom, snimanje ovog specijala bilo je pravi test i za voditelje i za njihove automobile."

Recimo kako je ovo pretposljednja epizoda cjelokupnog serijala. Zadnja epizoda navodno je netom snimljena, i to u Zimbabveu. Bit će emitirana do kraja godine. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...