POTRUDILI SU SE I DETALJNO OBJASNILI SEMANTIKU: Dolazi potpuno novi Renault i zove se Symbioz

“'To je riječ koja je slična u mnogim jezicima: 'symbiosis' na engleskom, 'simbiose' na španjolskom i 'simbiosi' na italijanskom, zbog čega je ime Symbioz lako razumljivo širokoj publici”.

  • Auto

  • 08. Feb. 2024  08. Feb. 2024

  • 0

Renault je danas prikazao prve šture fotografije te otkrio ime modela koji dolazi u tzv. C-SUV segment. Riječ je o modelu Symbioz, koji bi veličinom trebao biti između Captura i Australa.

U biti, zamislite ga kao Renaultov odgovor Qashqai: s potvrđenom dužinom od 4,41 metar, Renault Symbioz izravno je usmjeren na podsegment obiteljskih crossovera, a tvrtka obećava 'velikodušan prostor', posebice u prtljažniku. Automobil će pogoniti poznati E-Tech puni hibridni pogonski sklop od 143 KS.

Symbioz se temelji na CMF-B hardveru grupe, što znači da je uvelike povezan s manjim Capturom. Upućeni ga nazivaju kodnim imenom DJB i objašnjavaju da je pozicioniran kao ekvivalent s ICE motorom novom potpuno električnom crossoveru Renault Scenic E-Tech. Dva automobila dijele mnoge dijelove, uključujući panoramski stakleni krov Renault Solarbay s automatskim zatamnjivanjem. 

U Renaultu su se potrudili i objasniti semantiku naziva svog novog modela: "Symbioz posuđuje od francuske riječi 'symbiose', izvedene iz starogrčkog 'symbiosis', što znači 'živjeti zajedno'. To je vrijednost duboko ukorijenjena u DNK Renaulta, s robnom markom posvećenom proizvodnji vozila koja u potpunosti ispunjavaju mantru 'automobila za život'", rekla je Sylvia dos Santos, voditeljica odjela za strategiju imena u Renault Grupi.

“'To je riječ koja je slična u mnogim jezicima: 'symbiosis' na engleskom, 'simbiose' na španjolskom i 'simbiosi' na italijanskom, zbog čega je ime Symbioz lako razumljivo širokoj publici”.

I konačno jedna zanimljivost. U Renaultu obećavaju masu praznog vozila ispod 1500 kg. Zgodno, s obzirom na to da su gradske vlasti u Parizu upravo utrostručili naknade za parkiranje za SUV vozila teža od 1600 kg. 

(Index.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...