ŠUŠKA SE VEĆ MJESECIMA: Dodik uvodi sina u politiku, na pomolu SU promjene u SNSD? (VIDEO)

Čeka se pogodniji trenutak, ali i ishod suđenja Miloradu Dodiku pred Sudom BiH.

  • Politika

  • 10. Feb. 2024  

  • 3

Ono što se šuškalo mjesecima, uskoro bi trebalo da bude ozvaničeno. Kako BN saznaje, Milorad Dodik uveliko priprema teren za zvanično uvođenje sina Igora u visoku politiku, a krenuće unutar sopstvene stranke.

Organizacione promjene u SNSD-u iznjedrile su novu funkciju koja u ovoj stranci nije prije postojala, a to je organizacioni sekretar koju je Igor Dodik već trebalo da preuzme, ali prema saznanjima BN televizije, čeka se pogodniji trenutak, ali i ishod suđenja Miloradu Dodiku pred Sudom BiH.

„Njegove kadrove i prijatelje postavlja za ministre, a ovo bi mogao biti jedan od ključnih momenata da Igor sjedne, rukovodi i ima kontrolu nad ljudima u vrhu SNSD – a. Kad bude pogodan trenutak da ga Milorad Dodik postavi za svog zamjenika i da mu prepusti partiju", poručuje Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red.

Igor Dodik nije u Predsjedništvu SNSD-a niti je Predsjedništvo stranke uopšte o ovome raspravljalo.

Igor je samo član Glavnog odbora SNSD-a, izabranog 30. septembra ove godine, a nije poznato da li je to prvi put da je izabran u neki organ ove stranke, jer o tome nema dostupnih informacija.

„Pa Milorad Dodik je vlast već 27 godina, s malom pauzom. Tito je bio 35 godina. Ako znamo da će biti sigurno još dvije, plus novi mandat koji je najavio, to je otprilike Titov mandat.

Dodik je za to vrijeme upoznao sve svoje saradnike. I on zna da nikome ne može da vjeruje. I logično je da najveće poslove preko tendera i u IT sektoru dobija firma koja ima veze s njegovim sinom.

I logično je da on hoće da taj posjed ostane u porodici, jer on Republiku Srpsku tretira kao posjed“, smatra Aleksandar Trifunović, novinar i urednik portala Buka.

Zanimljivo je da je novom organizacionim šemom u SNSD-u, poslata jasna poruka određenim ljudima. Moć je oduzeta Luki Petroviću, u čiju je fotelju uletio Srđan Amidžić.

Bivši generalni sekretar je dobio poruku da se zaigrao, pa mu je umjesto kompletne kadrovske politike data prilika da sada odlučuje samo o javnim preduzećima, dok će se izvršnom vlasšću baviti Radovan Višković.

Željka Cvijanović je svedena na evropske integracije, dok se na velika vrata vraća laktaška grupa u vidu Miroslava Bojića.

„To je klasična režimska stranka. To je samo privid da oni imaju neke potpredsjednike, sekretare. To je jedna autokratska politička organizacija u kojoj se pita samo jedan čovjek – Milorad Dodik“, poručuje Branislav Borenović, predsjednik PDP - a.

Da se nešto "iza brda valja" najbolja pokazuje rukovanje oca i sina na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu, kada je Dodik, ulazeći u salu, pružio ruku, vrlo naglašeno, Igoru, kao da je svome sinu čestitao novi početak u SNSD-u, dok je rukovanje sa ostalim stranačkim funkcinerima izostalo.

Poznato je da je Igor Dodik često u društvu oca Milorada na raznim događajima, što se može vidjeti na rijetko dostupnim fotgrafijama sa druženja sa visokim zvaničnicima, kao što je to bio slučaj sa Viktorom Orbanom.

Nije iznenađujuće da Igor Dodik prati oca tokom suđenja u Sudu BiH, ali je prvi put zabilježeno njegovo prisustvo sastanku na kojem se unutar koalicije na državnom nivou BiH razgovaralo o veoma važnim pitanjima, prije nekoliko mjeseci.

„Ajde da kažemo da je javna tajna da se on i sada pojavljuje u ime SNSD – a, pa čak i u ime institucija na kojima se donose značajne odluke. S druge strane ne vidim ništa sporno u tome da je unutar stranke, imamo i sina Milana Miličevića koji je krenuo stopama roditelja i završio medicinski fakultet i član je Odbora za zdravstvo SDS-a“, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Da se Igor Dodik nezvanično već prihvatio posla organizacije u SNSD-u, najbolje svjedoči „rat“ na društvenim mrežama koji je pokrenuo nekadašnji poslanik SNSD-a, Momčilo Antonić.

Sve je počelo kada je Antonić u objavi na svom X nalogu pomenuo partijskog šefa Milorada Dodika za koga je rekao da nije ispao korektan prema njemu. Na to je odmah reagovao i Igor koji je Antonića prozvao licemjernim.

Da se nešto iza kulisa dešava, potvrđuju i sve glasnije priče o promjeni rukovodstva Parlamenta Srpske, a u igri za fotelju predsjednika Narodne skupštine je lider NPS-a, Darko Banjac.

Sve glasnije se govori i o rekonstrukciji Vlade Srpske, gdje se opet pominju neka imena iz laktaške grupe, što sasvim jasno govori da je tu svoje prste upleo Igor Dodik, koji obezbjeđuje sebi mlađu garnituru za budućnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...