STRUČNJAK OTKRIO TRI GREŠKE: Ove greške treba da izbjegavate dok točite gorivo – u suprotnom više ćete platiti

Iako pun rezervoar može biti primamljiv i da izgleda kao dobar način da uštedite dodatna putovanja do benzinske pumpe, zapravo ćete na kraju platiti više za gorivo.

  • Auto

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Stručnjak za automobile Greg Vilson otkrio je tri grešaka koje vozači obično prave prilikom točenja goriva na benzinskim pumpama, prenosi Daily Star.

Nije tajna da je benzin prilično skup. Ali da li ste znali da ljudi često prave grešaka na pumpama zbog kojih troše čak i više novca na gorivo nego što je potrebno? I zato, ove greške treba izbjegavati – po Gregu Vilsonu.

Iako pun rezervoar može biti primamljiv i da izgleda kao dobar način da uštedite dodatna putovanja do benzinske pumpe, zapravo ćete na kraju platiti više za gorivo.

Prepunjavanje rezervoara preko maksimalnog kapaciteta može dovesti do prelivanja goriva i gubitka novca.

Prosuto gorivo se takođe može prosuti na tlo, izazivajući potencijalnu opasnost od požara.

Točenje goriva tokom udarnih termina

Cijene goriva na benzinskim stanicama u Velikoj Britaniji variraju u zavisnosti od doba dana, tako da je najskuplje puniti u podne i 17 sati, upozorava Greg.

Vožnja „na rezervi

Vožnja vašeg automobila na malo goriva nije zločin, ali svaka neoprezna ili opasna vožnja uzrokovana niskim gorivom može biti opasna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...