IAKO SU IRMA BARALIJA I BOŠKA ĆAVAR KUMOVALE DOLASKU NA VLAST MARIJA KORDIĆA, OGLASILI SE IZ NAŠE STRANKE: "Čvrsto stojimo uz antifašiste Mostara"

"Podsjećamo i na ZAVNOBiH, koji je kruna naše antifašističke borbe i kao takav temelj državnosti BiH. Mostar kakav poznajemo u ogromnoj većini izgrađen je pod simbolima koje Kordić proglašava nepoćudnim", kažu u Našoj stranci

  • Politika

  • 11. Feb. 2024  11. Feb. 2024

  • 1

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se danas povodom jučerašnjeg okupljanja udruženja antifašista kazavši da se treba okrenuti budućnosti i zaustaviti veličanje zločinačkih ideologija. Tim povodom reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Mostaru.

"Poručujemo gradonačelniku Kordiću da su jedini antifašistički pokret u Drugom svjetskom u Mostaru, ali i cijeloj Jugoslaviji bili partizani i da je njihov organizator bila Komunistička partija. Mi drugog vojno i politički organizovanog antifašizma iz tog perioda nemamo. Podsjećamo i na ZAVNOBiH, koji je kruna naše antifašističke borbe i kao takav temelj državnosti BiH. Mostar kakav poznajemo u ogromnoj većini izgrađen je pod simbolima koje Kordić proglašava nepoćudnim. Mi nećemo odustati od najsvjetlijeg dijela naše povijesti i jedne od najčasnijih borbi koje su i Mostarci borili i izborili pobjedu.

Čvrsto stojimo uz antifašiste Mostara, njihovo slobodno okupljanje i pravo na izražavanje vlastitih stavova uvjereni da će takvi ljudi opet postati većina u Mostaru a i šire. Ovu priliku koristimo da unaprijed čestitamo 14. februar, Dan oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu", saopćeno je iz Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...