RUSKA AMBASADA U BiH SASTAVILA SVOJU "CRNU LISTU": Na listi i jedno poznato ime

Ni ovu priliku nisu propustili da svoju invaziju Ukrajine pokušaju opravdati tako što vlasti u Kijevu nazivaju neonacističkim režimom.

  • Vijesti

  • 13. Feb. 2024  

  • 1

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini izdala je saopćenje povodom uvrštavanja osamnaest britanskih zvaničnika na "crnu listu" koju je sačinila ova država. 

Na crnoj listi Miniostarstva vanjskih poslova Rusije nalaze se britanski vojno-politički zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice. Među njima je i je Stuart Peach, specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan.

Ni ovu priliku nisu propustili da svoju invaziju Ukrajine pokušaju opravdati tako što vlasti u Kijevu nazivaju neonacističkim režimom.

"Kao odgovor na konfrontacijski kurs Londona, koji se nastavlja i u čijem okviru se ulažu napori da se naša zemlja demonizira, aktivno se izmišljaju antiruski narativi kako bi se smanjio utjecaj Moskve u međunarodnoj areni, a neonacistički režim u Kijevu se dodatno pumpa sa oružjem, donijeta je odluka da se u rusku 'stop-listu' uključi niz 'djelatnika' vojno-političkog establišmenta, kao i naučne i akademske zajednice Velike Britanije", navodi se u saopćenju.

Cijelu odluku možete pogledati na ovom LINKU!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...