SENZACIONALAN FILMIĆ: Dvostruki prvak svijeta Fernando Alonso i Aston Martin Vantage, najbrži u historiji (VIDEO)

Osim osjetno atraktivnijeg izgleda Vantage dobija značajan skok u performansama motora.

  • Auto

  • 13. Feb. 2024  13. Feb. 2024

  • 0

Prije samo koji dan Aston Marin je predstavio novi Vantage, a danas je premijerni prikazan i filmić koji prati lansiranje.

Osim osjetno atraktivnijeg izgleda Vantage dobija značajan skok u performansama motora. Temeljitim preinakama 4.0 V8 s dvije turbine sada bilježi plus od 155 KS i 115 Nm, odnosno u maksimumu daje 665 KS i 800 Nm. Dovoljno da iz Astona poruče kako u 74-godišnjoj historiji nijedan model nije bio ovoliko fokusiran na vozača.

Iz Astona skreću pažnju kako je ovo najbrži Vantage u historiji. Sa spomenutih 665 KS na stražnjoj osovini ubrza do 325 km/h uz sprint do 100 km/h za 3.5 sekundi. 

Vozački užitak je i moto videa pod imenom “Konstruiran za prave vozače”, a zvijezda je - naravno uz Vantage - Fernando Alonso, 42-godišnji Španjolac, dvostruki prvak svijeta u Formuli 1 i tvornički vozač Aston Martin Racinga. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...