OVO ZNAJU SAMO RIJETKI: Znate li koja je funkcija crvene linije na ovoj cesti…

Dionica će dobiti još četiri radara

  • Auto

  • 15. Feb. 2024  

  • 0

Španjolska cesta A-355, poznata je kao ‘cesta straha’, jer je na tom potezu, od samo 10 kilometara, u proteklih 12 mjeseci bilo desetak mrtvih, zbog čega su uvedene nove oznake na cesti kako bi podigla svijest među vozačima.

Na ovoj cesti, koja povezuje gradove Marbellu i Cartamu, velika je crvena linija obojena u odvajanju dviju traka, što je mnoge vozače zbunilo.

Razlog zašto je ova crvena linija obojena je da upozori vozače koji voze A-355 da je zabranjeno pretjecati druge automobile na toj dionici od četiri kilometra, odnosno zamjenjuje tipičnu kontinuiranu bijelu liniju koja se nalazi na ostalim cestama.

Uz podebljanu crvenu liniju, dionica će dobiti još četiri radara, a i digitalni plakati pokušat će osvijestiti sudionike u prometu da trebaju usporiti.

Ova crvena traka efikasno je upozorenje vozačima. Vjerojatno sada nikome neći pasti na pamet pretjecati na ovoj dionici.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...