FRONTALNI UDAR: Ministrica pravde Austrije Alma Zadić ponovo na udaru medija, optužuju je za...

Prije dvije sedmice opoziciona austrijska Slobodarska stranka izrazila je nezadovoljstvo radom Zadić te su poručili kako ona predstavlja sigurnosni rizik za državu.

  • Evropa

  • 15. Feb. 2024  

  • 0

Ministrica pravde Austrije Alma Zadić ponovno se našla na udaru medija u ovoj državi nakon što su objavljeni izvještaji o utrošenim sredstvima ministarstava u ovoj zemlji.

Između ostalog, izvještaji su pokazali kako je ministarstvo koje predvodi Zadić u posljednjem kvartalu 2023. godine nabavila novi namještaj vrijedan 43.000 eura.

“Zadić nije željela odgovoriti poreskim obveznicima koji je namještaj tačno kupljen. Zatražila je razumijevanje jer bi navođenje pojedinačih komada namještaja zahtijevalo veliki napor”, navodi Heute.

Također, za ovaj austrijski medij iz ministarstva su saopćili kako namještaj nije nabavljen za ministricu niti njenog šefa kabineta.

Ovo nisu prve kritike na rad Zadić. Prije dvije sedmice opoziciona austrijska Slobodarska stranka izrazila je nezadovoljstvo radom Zadić te su poručili kako ona predstavlja sigurnosni rizik za državu.

“Zeleni ljupki pravosudni sistem pod Zadić treba biti čim prije okončan prije nego što se nešto loše desi. S obzirom na to da ministrica jednostavno nema zatvore pod kontrolom, mora podnijeti ostavku”, poručio je generalni sekretar FPO-a Michael Schnedlitz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...