BOGIĆ BOGIČEVIĆ UPOZORAVA: "Srbija i Hrvatska uvode vojne rokove, zašto to potcjenjujemo"

Bogićević je zaključio da moramo registrovati ono što se događa u svijetu i spremiti se na pogoršanje situacije, posebno kada se odnosi na naš region.

  • Vijesti

  • 16. Feb. 2024  16. Feb. 2024

  • 1

"UN sve više podsjeća na Ligu naroda. Nema značaj. Ovdje možemo registrovati što se dešava u svijetu i spremati se za pogoršanje situacije. Možemo i moramo. Srbija i Hrvatska uvode vojni rok, ne treba to sve potcijeniti", kazao je za Face TV Bogić Bogićević, bivši član Predsjedništva Jugoslavije.

Generalni sekretar Ujedinjeni nacija Antonio Guterres je u Minhenu kazao da se raspao svjetski pravni poredak, istakao je Bogićević na početku razgovora.

“Nije samo problem Ukrajina i Rusija, nije samo problem Bliski istok, Hamas i Izrael – najveći je problem raspada svjetskog pravnog poretka. I kada malo razmislimo niko više ne poštuj odluke Vijeća sigurnosti i UN sve više podsjeća na Ligu naroda. To je kazao generalni sekretar UN-a”, naveo je poznati bh. političar.

Bogićević je zaključio da moramo registrovati ono što se događa u svijetu i spremiti se na pogoršanje situacije, posebno kada se odnosi na naš region.

“Ako u komšiluku Slovenija kaže da vojska ide na granicu, ako u Moldaviji već danas imamo prijetnju ratom. Srbija i Hrvatska uvode vojni rok, ne treba to sve potcijeniti”, upozorio je bivši član Predsjedništva Jugoslavije.

“Mi smo u Evropi, a molimo cijeli život da nas primi”, kazao je Bogićević i zaključio da to nije dobro jer bi moglo doći do otvaranja novog žarišta u srcu Evrope.

Kazao je da i Evropa “ima dug prema Bosni i Hercegovini” jer se ponašala prema nama kao da se ovdje dogodila elementarna nepogoda, a ne agresija i rat.

“Želio bih da vjerujem da je Evropa vidjela sve greške svoje administracije. Bila bi velika šteta da ne iskoristimo tu mogućnost (u martu). Ali nisam optimističan jer je Makedonija doživjela najveće poniženje, promijenila je ime i šta se dogodilo? Ništa”, podsjetio je Bogić Bogićević u razgovoru za Face TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...