MILIČEVIĆ UZVRAĆA NESTOROVIĆU: „Dotični gospodin nije vrijedan da mu odgovaram ni kao ljekar ni kao političar, ali…“

- Zadovoljan sam komunikacijom sa svim odborima, imamo dosta energije, mnogo mladih, a odbori imaju slobodu odlučivanja jer nemaju nikakve direktive “odozgo” - rekao je Miličević.

  • Politika

  • 17. Feb. 2024  17. Feb. 2024

  • 1

-Svi koji opoziciono razmišljaju bit će naši partneri na lokalnim izborima. Partija demokratskog progresa, Lista za pravdu i red, Narodni front, ali i druge formalne i neformalne organizacije koje misle da aktuelna vlast Republiku Srpsku ne vodi na pravi način, mogu i trebalo bi da sarađuju sa nama. Ne sjedimo skrštenih ruku, već radimo na terenu kako bismo napravili dobar rezultat, kazao je za “Glas Srpske” predsjednik SDS-a Milan Miličević, dodajući da je zadovoljan konsolidacijom najveće opozicione partije, a kako je radio znaće se na jesen nakon izbora.

- Zadovoljan sam komunikacijom sa svim odborima, imamo dosta energije, mnogo mladih, a odbori imaju slobodu odlučivanja jer nemaju nikakve direktive “odozgo” - rekao je Miličević.

Šta bi bio uspjeh za SDS na lokalnim izborima?

-Uspjeh je uvijek da imate bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore. Želimo da povećamo ukupan broj glasova, odnosno osvojimo veći broj odborničkih mandata i pozicija

Kako teku pripreme?

-Radimo intenzivnije nego što je to bilo recimo prije dva mjeseca. Obilazimo opštinske i gradske odbore, kako bi odbori spremno dočekali lokalne izbore na jesen. Razgovaramo sa ljudima o formiranju lista, o kandidaturama, potencijalnim koalicionim sporazumima u smislu analize gdje, ko, koga možemo podržati tako da je sigurno da ćemo imati i zajedničke opozicione kandidate.   

Neka imena već se pominju. Možete li reći nešto više o tome?

-Opštinski i gradski odbori daju prijedloge za kandidature, a saglasnost daje Glavni odbor. Ispoštovaćemo svaki stav lokalnih odbora jer oni najbolje znaju situaciju na terenu, a može se očekivati da će svi naši aktuelni grado/načelnici u trku i ponovo pobijediti. Što se tiče onih mjesta gdje nismo lokalna vlast tu ćemo napraviti jasnu procjenu ko će ići u trku i u većini tih opština i gradova SDS će imati kandidate. Biće, naravno, i zajedničkih opozicionih kandidata. Rano je da govorimo o imenima, tako da još i sam ne znam da li ću ići u borbu za načelnika opštine Teslić, a sve će to odlučiti organi stranke.

Najviše se priča o Banjaluci, gdje se pominje više imena. Hoće li SDS imati svog kandidata?

-Vrlo vjerovatno da ćemo imati kandidata u Banjaluci, ali još je sve to nezvanično. Poslušaćemo šta kažu oni koji nas podržavaju u najvećem gradu Srpske, tako da uopšte nije nerealno da imamo svog kandidata. Ipak, sačekajmo svi još neko vrijeme. Biće sve mnogo jasnije za nekoliko sedmica.

Odgovor Nestoroviću

Kako ocjenjujete izjavu Branimira Nestorovića, koji vas je poistovijetio sa opozicijom u Srbiji, te da radite protiv interesa RS-a?

-Do sada nisam odgovarao na ta pitanja. Dotični gospodin nije vrijedan da mu odgovaram ni kao ljekar ni kao političar, ali ono što je sigurno jeste to da nema pravo da govori tako nešto o opoziciji i Srpskoj demokratskoj stranci koja je za njega istorija i graditelj nečega što on nikada neće dostići.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...