OKUPILI SE RUSI U CRNOJ GORI, NOSILI TRANSPARENTE: Iz ministarstva vanjskih poslova duboko ožalošćeni, oglasio se i premijer...

"U svoje lično ime, kao i u ime vlade Crne Gore, porodici Navaljni izražavam najdublje saučešće”, napisao je Spajić na društvenoj mreži X. 

  • Regija

  • 17. Feb. 2024  

  • 1

Crnogorski premijer Milojko Spajić uputio je u subotu izraze sućuti obitelji preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, dok su se Rusi koji žive u Crnoj Gori okupili u njegovu čast.

Spajić je poruke sućuti uputio na mreži X uz video obraćanja supruge Navaljnog Julije s konferencije u Munchenu.

"U svoje lično ime, kao i u ime vlade Crne Gore, porodici Navaljni izražavam najdublje saučešće”, napisao je Spajić na društvenoj mreži X. 

Iz ministarstva vanjskih poslova Crne Gore kazali su da su duboko ožalošćeni smrću Navaljnog. 

"Žrtvovao je svoj život u borbi za vrijednosti demokracije, slobode i poštivanja ljudskih prava. Njegovoj porodici i prijateljima izražavamo najiskrenije saučešće", saopćeno je iz MVP-a Crne Gore.

Također, nekoliko desetaka državljana Rusije koji žive u Crnoj Gori, okupilo se u petak navečer u Podgorici i Budvi kako bi se oprostilo od preminulog ruskog opozicionog čelnika.

Nosili su transparent na kojem piše "Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti".

Navaljni, dugogodišnji kritičar Vladimira Putina, umro je u petak u zatvorskoj koloniji u koju je prebačen prije nekoliko mjeseci. Njegovu smrt potvrdile su i ruske vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...