NESTALO TIJELO ALEKSEJA NAVALJNOG?: “Njegovo tijelo nije u mrtvačnici”

Navaljnijevom advokatu rečeno je da ” uzrok Aleksejeve smrti još nije utvrđen, već je obavljen novi histološki pregled”.

  • Svijet

  • 17. Feb. 2024  

  • 1

Glasnogovornica Alekseja Navaljnog Kira Yarmish rekla je da se njegovo tijelo ne nalazi u mrtvačnici u Salehardu.

Yarmish je rekla da su advokat gospodina Navaljnog i njegova majka stigli u mrtvačnicu, ali da je zatvorena. Ona je rekla da su ih iz zatvorske kolonije uvjerili da je tijelo Navaljnog tamo.

“Advokat je nazvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je on sedmi pozivalac danas. Aleksejevo tijelo nije u mrtvačnici.”

Iz istražnog komiteta su direktno rekli da tijelo porodici neće predati dok pregled ne bude obavljen, navela je Yarmish.

Navaljnijevom advokatu rečeno je da ” uzrok Aleksejeve smrti još nije utvrđen, već je obavljen novi histološki pregled”.

“Rezultati će navodno biti dostupni sljedeće sedmice. Očigledno je da lažu i čine sve da izbjegnu predaju tijela,” smatra Jarmiš.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...