URSULA VON DER LEYEN DALA SNAŽNU PODRŠKU: "Balkan i Ukrajina će ući u Evropsku uniju"

"Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama. Ili ste sa autokratama ili poštujete naše vrijednosti".

  • Evropa

  • 17. Feb. 2024  

  • 1

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen izjavila je danas da EU želi da zapadni Balkan i Ukrajina "uđu u evropsku porodicu kojoj pripadaju".

Ona je rekla da je proces pridruživanja EU izuzetno važan korak i da u Evropi "više ne može biti sivih zona".

"Evropa je izgrađena na demokratskim vrijednostima i predstavlja mirovni projekat koji je jedinstven u svijetu. I to je ono na šta ciljaju ruski predsjednik Vladimir Putin i druge autokrate", rekla je Von der Leyen na panelu na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Ona je navela da "ljudi shvataju da će to uticati na njihove živote".

"Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama. Ili ste sa autokratama ili poštujete naše vrijednosti. A EU želi Ukrajinu i zapadni Balkan u našoj evropskoj porodici, jer oni pripadaju našoj evropskoj porodici", istakala je Von der Leyen.

Ona je poručila da je EU jaka i odlučna da brani demokratiju i mir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...