POTPUNO LUDILO: Cure novi detalji istrage protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH, Debevec je imao čak i “kodno ime” - predstavljao se kao…

Neki su postupali po njegovim “nalozima”.

  • Mini market

  • 18. Feb. 2024  

  • 0

Kada su uhapšeni Ranko Debevec, suspendovani predsjednik Suda BiH i bivši direktor OSA BiH Osman Mehmedagić Osmica, potonji je bio mnogo atraktivniji za istraživanje njegovih nedjela, nego šef Suda BiH.

Međutim, kako se Pandorina kutija njihovih zločina otvarala, Debevec je potpuno gurnuo Osmicu u “drugi plan”, jer su se počele otkrivati, maltene, nevjerovatne činjenice u vezi njegovog djelovanja. Nažalost, sve su istinite. Već je javnosti poznato da se Debevec čak predstavljao i kao agent OSA BiH, piše novinar Slobodan Vasković.

-Debevec je imao čak i “kodno ime” - Predstavljao se kao “Inspektor Dževdet” iz OSA BiH. Najčešće je odlazio u kafee i restorane za koje je znao da u njih izlaze uposlenice Suda BiH i konobarima, koje bi odvojio “na stranu”, bi saopštio: “ja sam inspektor Dževdet iz OSA BiH. Tvoj zadatak je da mi slikaš sve one za koje znaš da rade u Sudu BiH i pošalješ mi njihove fotografije, kako bih znao sa kim se sastaju”. Neki od konobara kafea i restorana ostajali su u čudu, jer bi prepoznali Debeveca.

Neki su postupali po njegovim “nalozima”.

“Inspektor Dževdet” je projekat samog Debeveca, koji je na taj način pokazao da se ne libi zadirati u privatnost uposlenica Suda BiH, a sve što bi dobio iskoristio bi za njihovo maltretiranje.

Ranije sam objavio da je Debevec seksualni predator koji je, nerijetko, fizički nasrtao na neke od uposlenica Suda BiH.

Svjedoci su o tome dali izjave na zatvorenom dijelu ročišta, a koji se ticao kršenja rodne ravnopravnosti, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...