JEDINAC DIVLJAO "AUDIJEM", IZGUBIO KONTROLU I ZAKUCAO SE U DJEVOJKE: Jezivi detalji nesreće u Crnoj Gori - "MANIJACI SE TRKAJU..."

Nesreća se dogodila pola sata iza ponoći na magistralnom putu, a u direktnom sudaru "audija" i "seata"

  • Hronika

  • 18. Feb. 2024  

  • 0

U Crnoj Gori sinoć se dogodila jeziva saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli M. D. (21) iz Ulcinja, i dvije djevojke iz Bara B. B. (20) i N. D. (18) na magistralnom putu Bar-Ulcinj, a sumnja se da je do tragedije došlo navodno zbog neprilagođene brzine.

Nesreća se dogodila pola sata iza ponoći na magistralnom putu, a u direktnom sudaru "audija" i "seata" na mjestu su preminule dvije osobe, a kasnije i treća putnica, dok su putnici L. P. (18) i A. V. (18) zadobili teške tjelesne povrede koje su opasne po život, piše Kurir.

Sumnja se da je do nesreće došla nakon što je M. D. koji je bio za volanom "audija" izuzetno brzo vozio na toj dionici magistralnog puta. U jednom trenutku on je izgubio kontrolu nad vozilom i navodno, u krivini se direktno zakucao u "seat" kojim je upravljala B. B. iz Bara.

Od siline udarca automobili su bili potpuno smrskani, a vatrogasci su morali da seku lim kako bi došlo po putnika.

"Uslijed jezivog sudara na licu mjesta od zadobijenih povreda preminuli su vozač 'audija' i suvozač u 'seatu' N. D. Ostali povreijđeni putnici su kolima Hitne pomoći transportovani u barsku bolnicu", navodi izvor i dodaje:

"B. B. koja je zadobila teške tjelesne povrede preminula je dva sata nakon udesa u bolnici uslijed svih napora ljekara. S druge strane, ljekari se bore za život ostale dvije djevojke koje su također, teško povređene i njihovo zdravstveno stanje je ozbiljno.

Kako navodi izvor Kurira, navodno do tragične saobraćajke došlo je zbog brze vožnje, a navodno "to je ruta kojom bahati vozači dodaju gas i divljaju."

"Na toj dionici puta i u to vrijeme kada je sinoć i došlo do nesreće mladići, pa čak i djevojke znaju da se trkaju. Magistralni put koji bahati vozači koriste kako bi divljali drumom nije nikakva novost i samo je bilo pitanje dana kada će se dogoditi nešto ovako straštno", navodi sagovornik i dodaje:

"Vozač "audija" M. D. inače jedinac, volio je brzu vožnju, nije nikada pio alkohol, niti koristio neke nedozvoljene supstance, ali je znao divljački da vozi, i to ga je sada i odvelo u smrt. Priča se da je kasno uočio "seata" i da pri toj brzini nije bilo šanse da ukoči i "obuzda" vozilo, već je direktno naletjeo na automobil.

Prema navodima sagovornika, crnogorska policija navodno, svake večeri dežura na toj dionici magistralnog puta kako bi suzbila trke i divljanje na putu.

"Policija se parkira u to vrijeme u blizini te dionice gdje se i dogodila nesreća kako bi suzbili da bahati vozači divljaju magistralom. Priča se da dolaze vozači iz cijele Crne Gore da se trkaju na tom putu", kaže izvor i dodaje da je to postala neka javna tajna.

Na društvenim mrežama mogu se vidjeti brojni komentari koji ukazuju da je do nesreće došlo upravo zbog trke, gdje korisnici osuđuju sve bahate vozače.

"Manijaci! Kako je moguće da roditelji daju prvo jake automobile djeci i još pritom znaju da oni divljaju dok voze... Strašno je da neko pogine zbog nečijeg hira i brze vožnje, adrenalina, ma šta god se to zvalo - strašno je i neprihvatljivo", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Istragu Osnovno javno tužilaštvo u Baru koje će utvrditi sve detalje ove stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...