BAJAGA PROSLAVLJA SVOJ ROĐENDAN I GODIŠNJICU OSNIVANJA SVOG BENDA: "Imam namjeru da objavim..."

(...) zbirku pjesama koje sam pisao za nas i za druge.

  • Kultura

  • 19. Feb. 2024  19. Feb. 2024

  • 0

Jedan od najpopularnijih bendova na našim prostorima, "Bajaga i Instruktori" slavi jubilarnih 40 godina postojanja, kao i rođendan osnivača ove grupe - Momčila Bajagića Bajage.

Oni su tim povodom organizovali proslavu sa koje se pjevač direktno uključio na "TV Prva".

Momčilo je otkrio koji mu je bio najljepši trenutak u karijeri za ovih 40 godina.

"To je teško reći jer je veliki broj godina u pitanju. Odsvirali smo baš mnogo koncerata, na svim kontinentima, u čitavom regionu... Bilo je puno lepih i velikih koncerata i onih malih, i ne znam koji mi je najdraži... Vrlo teško je izabrati", priča Momčilo.

Potom je govorio koji je album obilježio njihovu karijeru:

"To je teško reći. Imam nameru da izdam zbirku pesama koje sam pisao za nas i za druge i zaista ih ima mnogo, oko 170. svakako da je to 'Pozitivna geografija', to je prvi album koji je uvek najteže napraviti i učiniti da on uspe. Prvi je taj i zato mi je najdraži", naveo je Bajaga. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...